Followers

❤ ℘.s. Æ ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ ❤

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 30, 2010

macam la aku yg NK KAHWIN..hahaha~


bila di lihat MACAM ALIA YANG NAK KAHWIN..
bila di kaji RUPANYA AKAK DIA YG NK KAHWIN..
hahah~ apa pesen punya budak!!

OoOO pasai pa dorunk kata aku yg nak kahwin..
pasai aku yg dok bz pasal kenduri akak aku nanti..
aduh..naseb2..hahah..xpe2..dapat pengalaman sikit!
nanti aku nk kawen sng skit!
kikikiki~*perasan!*

macam nie citenye..aku nie bermuka tebal teman la mak aku nih g butik pengantin...
al kisah nak g test MAKE UP....
tp masalahnye my sis xde cuti!
so mak aku automatika pilih aku sbb kulit aku sama cm akak aku..
huhuh~

before test aku g la usha2 bj pengantin jap *berangan sebentar*


sila tahu ini baju grey sy amat ADORE!!!!!!


nie semua koleksi2 bj nyee..chntek kan kan..aduh! makes me berangan jap!!!dushh!!
hahahah~

after that mulalah sesi mengMAKE UP muke ku nih!
pas2 MAKE UP..
tadaaa!!!!! nie la hasilnye..
1st make up dr touch mira *mak aku kata sedikit tidak memuaskan hati dia *


yang 2nd kali nye kiteorg g test makeup ngan julia si make up artis from LANCOME plak cm OK lah!! ;) *my mum suke!*

so mak aku pown berpuas ati lah! yg aku plak xpuas ati sbb bukan aku yg kawin!
tp kne tenyeh muke ngan makeup2 nih!.adeh..lemah sungguh!! huhuh~

Wednesday, May 26, 2010

ye aku sedih tapi gembira..T_T

knapa aku perlu sedih melihat mereka bahagia?
ye .. aku terkenangkan dia.. 'cinta pertama aku'..
hurmm.. ini jalan yang kami pilih..
knapa aku perlu sedih??

ya aku sangat sunyi sekarang....
jangan alia....dia dah ada buah hati baru....
not u anymore..
face the faith alia..
yes i can!!
T_T

tenks for HIM sbb pernah bahagiakan alia selama 3 tahun..
and today i miss u~
but u are my history~
congratulation to HIM ;))

Sunday, May 23, 2010

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

LIRIK LAGU KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Monday, May 17, 2010

dimanakah tempat aku mahu bercerita??

aku mempunyai ramai kawan2..tp siapa yang aku mahu cerita semuanya? xbosankah mereka mendengar cerita aku..so nowdays aku saloo diam..and diam..aku pown keliru ngan perasaan ku sendiri...ermm aku nie sgt banyak masalah yg sebenarnye simple..and i will make it trouble..sbbnye aku nie kadang2 cepat pk bukan2 and mudah terasa..but if aku terasa..aku just diamkan je..kadang2 aku marah sgt aku show...aku pown xpaham aku nie mcm ne sebenarnye..

kadang2 ada masalah yg aku xnk pk..nak buang jauh2..but nanti masalah tue sendiri dtg..aku xsuke aku..aku xsuke aku sbgai alia...aku cube be cool..buyt its hurt me..

aduh! alia alia alia...sgt ssh paham anda nih!! apa yg anda mahu n ingin pown xtahu..

YA ALLAH tolong la bimbing hambamu ini..tunjukkan lah jalan yang benar kepada hamba mu ini..
aku redha dengan suratan takdir ini, aku hanya berserah pada yg Esa....berikan daku kekuatan ya Allah.

Saturday, May 15, 2010

tolong faham bahasa!! once pown OK~

alia rasa alia xcantik..sbb gomok + chubby..tp alia xpaham ada sorg mamat nie gila sgt kat alia dr diploma..dia kata alia comey! huh~ hello~ tolong la..aku bukan jahat nak maki2 org ataw nak kutuk2 org..sbb aku xperfect jugak..aku manusia biasa..

aku ikhlas kawan ngan ko mcm kawan2 lain..ko nak lebey dr kawan..but aku xleh bg coz im not in LOVE with u langsung dude...bkn xsuke sbb ko xbapa kacak cam fahrin ahmad (sbb aku xpandang paras rupe OK)...but ur attitude dear..aku xsuke org desak aku..paksa aku..aku cakap TAK NAK, TAK NAK laaaaaa!!!!!!!

saloo if ko kol aku aku layan baik2..cam kawan..but ko asyik tanya..napa xsk saya? napa sk org lain? napa xlayan saya? napa saya xhensem ke? napa xboleh bgpeluang kat saya? awk sayang sy x?awk rinduu saya x? mr.H please..aku xnk..we just a friends ok ( nak taw dia akan tanya apa..napa anggap kawan je? napa xleh lebey? ) walaupown 1juta kali aku jawab...dia akan ttp tanya soalan demi soalan bertubi2 sampai aku mengamok..TAK PAHAM BAHASA KE!!!!!! but dia ttp kool..apa punye org..hurmm...

mr.H i mmg xsuke laki cm u..paksa org suke u..coz i xsuke u..masa i ngah kapel ngan si dia u pown kaco je i..sbb tue i ttp maxis i OK..supaya u xcontact..huh! i kne beli no br..bukan xnk u ganggu..but i need privacy..yes U SEBIJIK CAM DANI(adamaya)...plz dont be like DANI ok..
everytime u kol..i angkat..coz u are my frenz..but dont keep asking a question that u know the answer...its make me feel *menyampah*..

u such a good boy mr.H but please...please...i begging u~ i xpaham bile i maki u, u makin suke..
sometimes i rasa u kne buatan org @ u nie ada masalah mental..u sgt sabar bile i marah..
huh! nasib laa aku xbukak no mxs sgt..xlaa ko saloo kaco..hurmm..enough! semalam ko kol aku...ko kata wat super saver..(weyh aku xsoh pown)..ko kol aku dengar ko bebel..bla..bla..bla..
daa abis aku letak...ko kol..blaa...blaa..blaa...tanya soalan..soalan..soalan..huh! aku penyabar..but anda wat alia rasa nak sepak andaa...hurmmm...sk atii la aku tdo lambat..nk on9 ngan kawan aku..ko tanya soalan cm ko nie P.A aku..hish! sungguh xpaham...

aku harap pas aku marah2 ko semalam..n bila ko kol aku matikan..ko paham..aku xmahu diganggu..siyezly ko mmg cm sweet..but CINTA XLEH DIPAKSA OK KAWAN!!hope u will undesrstand someday....and hopefully u will find a girls yg leh layan sweet muweet u too OK..


huh~cerita nie bukan nk tayang2 org suke aku..but nk kongsi cerita yg aku sedang marah and sangat xsuke guy cm dia nie..plz la guy out there...be gentleman untuk takel gurl..but bukan force the to love u OK....

CINTA ITU BUKAN PAKSAAN
IANYA DATANG DARI HATI NURANI ^_^


p/s: sorry if ada yg baca rasa nyampah..siyesly i need to luahkan to my blog..hurm..
hurmmm..have a nice day blogger!!! peace no WAR!!

Thursday, May 13, 2010

kisah2 kuCinG ku yG cOmeL....


coMeL

like their OWNER!!

~hahahhah~



saya sangat rindu kucing saya yang nie..
dia sgt comey + mata cntik + bulu cantek + gebu = 'miss him'
LOVE U SUSHI!!!!(dia daa mati )



nie plak imawari yang paling comey n manja dalam keturunan kucing kat umah aku..
sgt cute n manja OK..
tdo nak sama..geser2 kepala kat tangan kite sbb dia suh usap2 dia..
comey kan..
daa laa gebu...pastue comey...
yg penting nama dia IMAWARI sbb mak aku bg (nama adik shin chan)
huhuhu~~
dia pown daa mati..... ;(



tp xpe..now saya dah ada pengganti!!
hahahahahah...
jeng3x.....

tadaaaaaaaaaaaaaaaa!


comey kan kan kan!!! sgt sukeee!!! rasa nk picit perot dorunk!! nk gomol2...

twins 5 ^_^

Wednesday, May 12, 2010

kekasih @ kawan lebih penting????

Hujah2 pendapat amat bermakna pasal topic ini ada laah amat diperluka ye..huhu~ saya sebagai manusia yang pernah bercinta pernah ditanya soalan sebegini..bagaimana pula anda?? apa jawapan anda untuk persoalan ini??

ya! ia amat rumit untuk dijawap..saya pown rasa rumit..so saya ada bertanya kepada rakan2 saya..dan jawapan mereka katakan adalah:

  1. lelaki 1 : saya rasa kawan lebih penting dari kekasih..sebabnye kalo kawan selalu ada dengan kite..but not kekasih..contohnye kalo kekasih awk jauh..kalo awk jatuh sakit ataw pengsan..sapa yg ada sebelah dia..KAWAN kan? (jawapan pertama logik kan kawan2)
  2. perempuan 1 : pakwe saya penting la sbb dia saloo ada ngan saya..sbb saya cari bf yg dekat ngan saya..kalo jauh xnak la..saya nak pg makan dengan dia..nak mengumpat n mengata ngan dia..sbb dia best..(huhu jawapan yg sweet )
  3. lelaki 2 : awek nie penting kot sbb nak manja ngan awek laa.xkan ngan kawan..geli mak!! hahahah (jawapan x boleh blah tol )
  4. perempuan 2 : ada aku kesah ( hahahah!! sempoi~)

oleh disebabkan jawapan2 di atas..saya rasa konklusinye adalah..
setiap manusia nie lain2 perangainyee..
ada yg lebih kan kawan..
ada yg lebihkan kekasih...
ada yg moderate..
so pandai2 la ye menilai mana yg baik @ tidak!!

APA YANG PENTING!!! KERJASAMA~ hahahahh~

sila POSITIVE thinking ye ;p



Monday, May 10, 2010

YANG TERINDAH ;)






Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah





◕ ‿ ◕ alia ◕ ‿ ◕ alia ◕ ‿ ◕ alia ◕ ‿ ◕

“I know I'm searching for something
Something so undefined
That it can only be seen
By the eyes of the blind
In the middle of the night.”

Tuesday, May 4, 2010

sakit kepala

ini sedang berlaku pada diri ku..
rasa sakit kepala + nak muntah..
~dislike~

Monday, May 3, 2010

kata2 aku dalam facebook~

ALLAH maha ADIL..
mungkin hari bahagia ku akan muncul tiba ;)

Sunday, May 2, 2010

MASALAH DI MUSIM EXAM~


bila musim2 exam menjelma...mulalah kelangkabut nak stdy..sampi tdo sejam lebih je sehari..arggghhhhh!!!! ngantok lagii~





pas tue bila daa saloo cm tue mula la jerawat sana sini..bersepah2 di muka aku nie..jerawat tension..huhuhu~


sesudah masalah jerawat masalah mata pulak..eye bag mmg xyah ckp la..dah nak bermastautin kat muke aku nih..geram je tgok eye bag nih....


lepas masalah eye bag..aku ada masalah nak menunyah je disebabkan stdy and rasa boring..maka aku akan nak g peti ais mencari makanan2 remeh..
so mmg 3xxxL la pipi aku nanti!! huh!