Followers

❤ ℘.s. Æ ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ ❤

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 23, 2009

wish u all!!!






SELAMAT
HARI RAYA
MAAF
ZAHIR DAN BATIN
!!!!!!
^_^




P/S:jgn lupe wat open house ye...

Sunday, September 13, 2009

rumah anak yatim siti khadhijah meru klang

semalam, 1st time g umah anak yatim..terkedu, terharu, sedih dan tersentuh..
wlupun kat umah anak yatim tue just about 45 owg je anak yatim n kami yg dtg about 145..
so sgt meriah dgn gelagat2 dak2 kecik yg comey main2..hihi..
ada antara kami touching tgok dak2 tue main..dpt adiah..dpt wet raya..
tp semalam sgt2 happy la..sampai terlupa pulak yg ada test cf next week..
huhu..n kami sgt byk bergambar..huhu..nant2 la upload..xde masa la..
i want to congrats to all dak2 bm 222 d&f yg dah menjayakan program sampai puan norlia terharu..
korunk mmg best la..and xlupe time kat sana ada dak cute yg nakal n ceria LUQMAN NUR HAKIM..nice name...and cute..semangat sgt2 n happy go lucky..
go adik hakim...!!!!!!!


hope next semester ada bende2 yg menarik lagi yg nak dibuat..
sgt2 happy n xsabar!!!yahoo!!!

Sunday, August 30, 2009

sadness+happiness!!!!

Dush2 ...wahh.. dah lama aku x menaip disini...mengupdated kan blog kesayangan ku..sorry my messy life!!! Coz hidup aku now messy giler...huhuhu..aku yg memessykan nye...hahaha..what a clumsy word..dalam beberapa lama tidak mengupdate blog..mcm2 bende yg HaPpy sgt2 & yang x happy pn ader....Ok..bermula dgn yang happy...Yg happy nye...my sis NUR SHALIZA MAD DESA telah diishtiharkan menjadi fiance kepada AHMAD NADHIR (my future brother in law) pada tanGgal 16/8/2009...so di rumah ku pn ada diadakan kenduri...sgt klang kabut taw kenduri..coz 15/08/2009 dorunk konvo...then 17/8/2009 pulak mak n ayah aku nak g umrah...aku plak...PONTENG LDK(moDuL)...waaaa....xtaw apa nak jd but..semuanye berjalan lancer...mereka selamat ditunangkan...hihihi...(aku biler plak??)
After abis ditunangkan...esoknye EN.MAD DESA BIN AKASHAH & PN.LATIPAH BINTI ABDUL LATIF telah berangkat ke tanah suci untuk UMRAH...aku sgt sdey kerana xdpt mengiringi keberangkatan ayahanda dan ibunda tercinta..kerana pada malam 16hb tue aku sudah berangkat ke shah alam..esoknyee ada klass...dalam perjalanan aku drive..tibe2 aku menitiskan air mata..sdey xdpt menghantar mereka..but its ok..aku perlu tabah...

So aku pn meneruskan perjuangan aku di shah alam...then pada hari selasa 25hb 8..aku nak g kelas..pada pukul 8pg bersama 2 housemate aku..carOl n nashrah...lambat jugak g kelas...8pg br kuar umah..then aku bawa kancil emas ku melalui sek 7 nak masuk ikot pintu blakang uitm...then...tibe di satu tempat...booommm....KETE AKU DILANGGAR..SECARA PELAHAN JUGAK LA!!! Sengal..sapa langgar..aku pndang tepi..kete kancil emas jugak..dia terus jalan ke depan...aku pn dgn marah POOOOOOONNNNNNNN (aku hon sekuat hati)..then aku behenti tepi jalan melihat kecederaan kancil emas ku...aku terkilan..knapa dia langgar aku..knapa???mcm ne aku nak bgtahu ayah aku...aduh!!!!!then kembar kancil emas ku behenti..aku dgn cepat pergi kat diorg...aku keluar...dgn marah aku Tanya..”asal langgar??asal masuk line owg??xnmpk ke???” dak pmpuan tue tunduk blur ngan muke konon2 ayu...nak je aku ckp..kalo dah lembik jgn bwk kete..aku jd marah..tp aku thn jer..sbb bulan puasa...kancil aku sakit kene langgar...kancil aku betina!!mungkin kancil ko jantan gatal cium bontot kancil aku yg cantIK!!!!! Aku blur..aku geram...aku xtaw nk ckp apa slain mrh n mintak ganti..if xnk..jom balai...jmpe abg2 polis yg encem!!!! Kwn aku carol dgn bijak n berpikiran yg betul..xmcm aku..dia mintak bdk tue punye ic n no phone...aku cakap kne ganti gak..nie kete bapak aku taw..apa aku nak jawab...dak tue pn cakap “ok2 sy boleh ganti..tp sy xdpt ptptn..sy budak kampung’’....hah??what??knapa perlu metion that thing!!!kampung girl??? Nak aku simpati..aku mmg simpati..tp napa time langgar xsimpati kat aku..sk2 je belok masuk line owg...dia kata dia dah masuk line dia...WTH...apa2 pn mmg dia salah...ok..after settle aku pn blaa..pg klass lambat n dgn xde mood...cian kancil aku..lps nie..ayah aku bg ke bwk dia lg???dia dah luka kat pintu blakang sebelah kanan...dia calar balar..kemek sikit...arghhhh!!!!!knapa dak pmpuan kalo bwk mcm pe ntah..siot la...selama aku bwk kete nie aku xde la gatal nak cium kete owg...jahat!!!sengal..aku nak ngs...arghhh...sampai sekarang..dah 30hb 8.. n aku dah ada kat umah...ayah n mak pn dah pulang dr umrah..aku xbgtaw pn pasal kancil tue..aku just cite kat adik2 aku yg gile tue...dorunk kata..bg taw je..ayah tgh lembut hati..but!!aku xleh jugak bgtaw....aku tkt...biar la aku baiki gune duet ptptn aku...aku syg kancil tue...wlupn bukan hak aku...but ayah aku bg aku gune..napa rosak pulak...aduh....ermmmmm... -_-

Friday, August 7, 2009

Friday, July 31, 2009

UITM STUDENT kne wat checkup dulu???

pagi2 lagi my kikin dah text..
1 messages received
*UITM akan keluarkan borang pengistiharaan kesihatan institusi mulai esok(1 hb 8 2009). sila layari laman web uitm & print borang tue serta isi bila nak balik semula ke uitm anda. jika xsihat,dapatkan rawatan dulu & tak perlu datang semula ke uitm lagi tapi pastikan bawa surat sakit bila dah sembuh.jangan lupa untuk ambil no plat kenderaan yang akan dinaiki & no kerusi.pls tell others k.TQ....

aduh now sgt complicated kan..xpe..apa2 pn kite kne ikut jgk apa2 procedure yg dorunk nak..coz tue semua untuk keselamatan diri kita n owg lain jugak...
but aku nie dah la batuk2 gak..n aku pn tanya la geng2 kwn taman aku nih..dorunk kata kne jgk amik..mintak pgsahan doc yg aku x bwk virus tue..maknanye..aku kne g la esok..huhu..jmpe doc lagi...nasib la kak aku jauh.if dkt aku mntk tlg dia jer..sng idup aku...huhu...aku nie annoying jer ar...huhuhu....
aku hope aku nye kesihatan ok...n aku nak cari semula momentOm nak mendaki gunung menuju puncak(pg kelas)..huhu..nak cari plak mOmentom blaja...xtdo dalam kls..xbeborak dalam klasss and sOooo oN..aku nak shat..kne makan ubat...chayOk2 alya..u can do it!~!!!

p/s= kawan2 uitm hope korunk baca information nie..
uitm buat untuk keselamatan semua student...semngat!!UITM DIHATIKU!!!!

Wednesday, July 29, 2009

im nOt aLoNe...u aRe here FoR me...


Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'Lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone...





p/s: 'dreaming' that sOmeone will mean it to me....

Monday, July 27, 2009

cuti H1n1??

seperti yang semua tahu..uitm telah mengumumkan cuti
pertengahan semester lebih awl untuk mengelak dr virus tue merebak..
btl jgk uitm wat cam tue...coz dalam klas mmg ramai gile batuk2..(termasuk aku)..
actually aku pn br pas elok dr dmm..rasanye aku xde la kne virus tue..coz doktor kata if dmm lbh 3 hari g jmpe dia n amik darah..
but after 3 days dmm aku dah reduce..so aku ngan happy ..but time aku g pusat kesihatan..
giler ramai yg dmm n sakit...cian aku tgok..mgkin dsbbkan cuaca yg panas..malam pulak sejuk sgt2..so demam la kami..huhu..demam dah kurg but batuk nie xhilang2...
aku plak degil..melantak je ais...mak aku pn bising la..haha...
mak kata mgkin aku ada lelah..
later nak g check la jgk...coz aku bile kne air-cond or tmpt yg sejuk..
batuk aku mula la active..
hope batuk aku beransur pulih..sbb xsk batuk..xleh nk minuma air berais..
waaaa....sdhnye...huhuhu...


wlupn ramai g happy coz dpt cuti...ada yg xhappy..
coz kite taw if cuti skunk..cuti raya reduce..
arghhh..aku nak raya lama2...puasa sebulan..raya pn sebulan la..
br syOok!!!huhu...dpt ke duet raya g??jeng3x..
stop3x!!!apa la..posa pn belom...posa ganti lg bape hari g...
aku nie sk sgt malalut arr...
lari topic..huhu..
never mind...nak smbung tdo...
daaa my meSsy Life...

...................................blur3x.....................................

Monday, July 20, 2009

napa sk masuk kelas orang!!!

as we know..kp masing2 dah bg klass masing2..tp asl xcukup gak...
asal kls 536 n 492 xcukup..
but yang lain aku leh masuk...
sapa masuk klass aku...
tolong la kuar ekk...
tensi ar...jgn la grouping....amik je yg korunk ada...
yg ssh owg lain gak...
xkn nak masuk klass lain..clash!!
apa nak wat nie..kol kp..kp kata..masuk la klass yg ada...
tp aku dah masuk klass 536 tue...aku rasa xde pn sampai 50 owg...
asal aku xleh nak masuk...sapa yg tibe2 masuk tue g la klass lain...tensi la...





arghhhhh!!!!!!





tensiii!!!!!!!!!





*&%$@#!*&^%$#@#$%^&




p/s: dah la demam nie..sib baik dpt mc...

Friday, July 10, 2009

my live as a degree student??

ok..skunk aku beron9 means aku ada dirumah..ahaks!!!
1st day daftr aku g lambat..
dalam kul 3 br daftar..yg lain2 semua dah daftar..
dapat kolej..
aku??xdpt..coz pejabat dah ttp..diorg suh aplly esoknye..
ermm..besarnye uitm nie..mana kolej??xnmpk pn..kat luar ada lak kolej..
ape tempat nie..asl pelik..
aduh...mcm ne nak troka semua tempat...
after daftar..aku cam nak ngs..xdpt kolej..
sdey sgt..aku nak sgt duk kolej coz sng skit..
aku xtaw cam ne keadaan kat s.alam..
mak n ayah aku pn cam kesian kat aku...
then diorg bwk aku balik umah semula..
then bg aku bwk kete kancil..
arghh..owg sk dpt bwk kete..tp aku xsk..coz aku blur!!!
then aku drive la dr umah ke kolej mawar..kolej kawan aku...
muzai..thanks coz bg aku tumpg bilik ko..aku merempat la..
6hb july...
1st nak g fac..aku bwk la kancil emas ku...
but!!!
xtaw jalan..blur.salah jalan..cr fac xjmpe...
tp usaha jgk...
mengharungi jem...uitm pn jem??
tensi tul...i must face it...
then jumpe fac..
but!!!
no parking..full...
then aku pn pusing lg...pusing lg...lastly...aku msuk
area pejabat keselamatan...haha..
cr maut nak kene saman...
kne ke saman???(no3x..s.alam lain..guard bz xmcm merbok.hahah..)
after parking..menapak jgk la g fac..aduh..kurus la aku...
huhu...then g la DK...dewan kuliah..
wahh..menarik..dewan besar..chantekk...
mmg sgt besar n nmpk sgt moden..hihihi...
masuk2 jer dewan..ramai sgt student finance..kp kata kat fac bisnez dak bab fin plg ramai...
huhuh..semiggu dah..byk yg aku hadapi..masalh bertimbun2...
kalah masalah bercinta..haha...
nak chow g s.alam dah....
pas nie ssh la nak update blog dah...
mak!!ayah!!thnx coz support me!!!
love u!!!



Tuesday, June 30, 2009

BANYAKNYE AKU DAH ABIS KAN DUET PARENTS KU...DAPAT KAH AKU MEMBALAS JASA MEREKA??

ermm..bile nak masuk degree nie lg byk wet parents
aku laburkan kat aku..
kdg2 rasa bersalah..tp diorg bg dgn ikhlas nye dgn
harapan aku blaja bersungguh2...
tp aku??nak kata terlebih cermelang xde pn...
sdey laa..hope degree nie i will try my best...
ma, ayah...thankz coz give me this chance...
chance for me to further my studies..
i don't know how to repay it, all things that
u have done for me..
i love both of u so much,much and muchies!!!!
^_^

puasa di bulan rejab...

SAHAJA AKU PUASA QADHA
ESOK HARI FARDHU ATAS AKU KERANA ALLAH TA'ALA.


amin....

MEDICAL CHECK UP YG CAM SENGAL!!!!

nak taw y??this monin aku g la...as usual..kul 6.45 g anta mak n adi g keje n sekolah..
after that dlm kul 7.30 aku g la hospital pusrawi kat ngan IJN tue...
then aku xcited r..
masuk dalam cam kosong jer..
jeng3x....sengal..xbukak g..hahaha..malu siot..then aku g la balik kat kete..
huhuhu..text la kwn aku..dia kata dlm 8-30 br bukak..
hahah..malu beb..tggu la..8-30 aku pn masuk..
arghhh..aku cuak g hospital..y??
pasal h1n1..nak duk kat kusi pn cam tkt2...lagi byk pesakit kat sana..
then aku pn g la ke kaunter..
n wat la medical check up..
aku antara yg terawal buat..then siap xray..
nk jmpe doc plak..siot je..aku dtg dulu..owg lain kne pgl..
sabar g...after that nama aku kne pggl..
but shit..doc laki la..aku xsk..
dia pn amik la tekanan..
masa cek degupan jntg kan..adeh..
malu..
asal dia check kat blakang..
kat "depan" gak dia tonyoh..sengal..
aduh..malu...tibe2 nak taw x..dia pgg perut aku!!!
y??? xperlu kot..ish...malu n rasa tercabul la..hahaha..
tp mmg aku xsk la jmpe doc..if pmpuan aku leh trima...
but laki..n yg dah tua @ muda pn...aku ttp xsk..
dah la wat kat pusrawi...
knapa aku xleh trima hah dia pgg perot aku..aku bknye pregnant pn..
siot jer!!aku emosi nih!!!!!

Thursday, June 25, 2009

~cOffee PriNce~





skunk nie aku ngah gile watch cite korean yg bertajuk coffee prince nie..
hihi..cite dia sgt cute n jejaka2 kacak semua dlm drama nie..
mmg cute sgt2 taw cite nie..
im addicted to them!!!
hahah..korunk tgok la cite nie..
mest sengih sorg2..ngs sorg2 n ketawa..hihihi..
pg2 lg bgn tros mengadap cite nie..smpai bebel la mak aku..
cowy mak..cite nie best..hihi..nant dah masuk blaja xleh tgok dah..
(ye ke nie..hihihi...)

*cite nie mengisahkan sorg bdk pmpuan yg act cam laki..
sampai one day dia fall in love ngan manager dia ..
laki jgk..then owg igt diorg nie guy..
manager tue pn xtahu boy tue adalah girl..
then 1 day terbongkar lah identity nye..
jeng3x..
nk tahu selanjutnye..
watch this drama ok..
^_^

*antara babak dalam drama..



Goon Yoo kiss with Yoon Eun Hye

Tuesday, June 16, 2009

UITM SHAH ALAM!!!

hahha akhirnye aku dapat sambung degree..
but dapat kat shah alam n kosnye ialah FINANCE..
ermm cuak la gak...camne nak iodop kat sana tnpa kwn2..kne cr kwn la...
diorg kata life kat sna ssh..aduh..nak duk umah je ar,..huhuh...
xpe sik baik dkt ngan umah..soo sng jer ar nak balik..huhuhu...
dah la xdapat kolej..mangagau la nak cari umah..mac cik aku pnh mik finance..
dia kata mmg ssh..antara killer nye kos la..tkt la..hope aku leh wat..sgt tkt..
sdey....kawan2 rapat aku kat uitm dapat lain2 tp kos sama..
aku shah alam..
dila segammat.
quia plak arau..sdey kan...
wlupe pn aku doakan diorg berjaya...
p/s= kat semua dak2 uitm yg dpt smbg blaja..congrat k..
jgn sumbunk2 k..contact2 la selaluu!!!

Tuesday, June 9, 2009

nak wat reunion dak2 teknik kajang..

sis intan nie my senior at teknik dulu..
dia ada text aku..nak wat reunion katanye..
the dia suh aku handle..
aku pn kata ok la..
coz miss la nak jmpe semua kawan2 aku kat teknik..lg2 dak dorm 2 2004...
hihihi...the aku pn text la dak2 nie..ada yg reply ada yg xnak reply..
then ati pn cam dah nak give up..
then tibe2 ada yg reply text aku cam put, kerek,tasha n carie..
mmg best ar..diorg nak join..
then skrg ada yg comfom ada yg xnk g..
aku hope sgt dapat jmpe diorg..
mesti kecoh sgt2...
rnduw gler kat diorg...
kami cadang nak wat reunion kat sg.congkak..hihi..
ramai yg agree...so no hal la..leh wat kat situ..huhu..
g pn asyik g Mall je pn bosan gak..
tp yg sedihnye sis intan plak xjadi g..dia tibe2 text aku then kata ada kursus..
sdey la...
hope sgt dpt meet her taw...
its ok..
die the text aku..dia cakap nant we all kuar lain ari sama2..
=)
sengih la aku..hihihi...
maybe reunion kiteorg djalan kan 14hb 6 20098..harap dapat djalankan dgn baik..
=)

pemergian ku ke tesco...

semalam aku g tesco..the aku bli la satu slipar nie...jeng3x...

very cheap n sgt attractive...hihi..sbb kalenye merah...

sgt sk la selipar nie..simpel...bwk g pasar pn leh..ahaks..

nie hah selipar tue..chantek kann..

hargenye..jeng3x..

RM9.90 jer...

mahal g tOpup..??huhuhu...

Sunday, June 7, 2009

aku dapat gaji??!!

wahh!!big bro dah kasi gaji dah kat aku...
akhirnye..hihi..wet nie aku nak simpan dulu la..
nak pk nak bli pe nant..
nak kumpul wet..
nak dapat adiah dr ayah kne tggu birthday dulu..
so kali nie kne simpan wet..
dulu ada bf..bf salo la bg adiah..
mishh sgt that time..
skunk single mingle nie xde sapa kasi..just parents jer..codeyy nye..
tp thiss year aku dapat 3 adiah jer..
dr ayah,hilmi gile, and najib si budak kecik!!..
ayah bg wet..6 rat jer..
so aku mik la lesen kete..huhu..
H plak kasi teddy yg cute..

si N plak kaci love pillow..cute..sk sgt..


member lain semua xnk bg...dulu2 bg je..huhuhu...
xpe..beli sendiri g best.hahaha...

Friday, June 5, 2009

iNduw doRunK!!!!

misH my BuDdy...
'dilacham, licious & hot guRL'



wani sgt cantek!!


induw sgt kat dorunk..
kiteowg kawan from part 1 untill part 6..
sgt best..kami sgt sk berSOsial..
huhuhu..pemborOs..
adalah kami..
gile3x..


wani the HoT guRl..
anak mami cowg nie chantek..
talkative sgt..
and little bit shy..(little jer)
hihihi..

nawal...dia sgt sk berCanTek..
pegemas..pembersih..
dan very shy gurl..
huhuhu..
tp bab enjOy...
NO.1


KORUNK MMG BEST!!!LOVE U ALL!!

byk nye owg nak tawen!!!

Asal ek ramai nak tewen mggu nie, tunang ada, nikah saja pn ada..
aku??
aku mude lagi..hahaha..
6.6.09??
tarikh nie la plg byk knduri aku kne g..tp yg jauh2 aku xg kot..
jauh sgt la pulak..
ada sowg kawan aku..dah nak tunang..
giler xsgka..
dulu kiteorg batting owg lain kawen dulu..
lastly dia dulu..
giler xsgka..
huhuh..jodoh ALLAH S.W.T yg tentukan..
kita hanya merancang..
erm..sepupu aku kata..
owg kawin ada 3 sbb...
1.sbb setan
2.sbb jin
3. kerana ALLAH S.W.T
yg sbb setan tue..owg yang memilih kerana paras rupa dan nafsu..
yg sbb jin plak pasal bomoh2 , minyak pengasih, ubat guna2 and sekaitan dgnnye..
kerana ALLAH S.W.T pulak kerana agama,hati dan kejujuran..
tidak pandang harta dan kemewahan..
hope dpt married sbb yg ke-3...

Q&A=korunk rasa bape wang hantaran yg paling ideal wat masa skunk???


Tuesday, June 2, 2009

"JALINKAN PERSAHABATAN"

BiLa SaHabaT KaTa SUKA,X sEmEsTiNya Dia CINTA..iNi kERaNa,aNda TEMAN yG LaYaK d SuKa.BiLa tEMaN CEMBURU,TidAK sEmEsTinYa diA CINTA....iNi kERaNa, aNda TEMAN yG HEBAT BiLa mEnJaLiNkaN PERSAHABATAN....biLa saHaBaT KaTakaN RINDU,tiDaK sEmEstiNya diA CINTA,iNi KeRaNa,diA RINDU Pada TEMAN sEBaiK aNda..MaKNaNya,saYa BeRHaK KaTa Saya SUKA paDa aWaK,cEmBuRu BiLa aWaK kEtEpiKaN saYa,RINDU biLa aWaK Lupa PaDa sAya..sEBaRKaN kEpaDa tEMaN aNda BaGi mEyaKiNkaN mEReka,aPa Erti "JALINKAN PERSAHABATAN"

Monday, May 25, 2009

Apa aDa dEnGaN PeRaK!!!???

Lumut......stu place untuk lepak...family lepak..pasangan2 lepak...kawan2...kapal2 pn lepak..hihihi..

If sapa2 pnh g lepak kat padang kota penang or mcm kat persiaran gurney...the situation is same..but kt lumut byk tmpt duduk..sgt best..and byk jgk lmpu2 yg menarik..

So sapa2 sk view cmtue g la lumut ek..kalo sapa2 nak g mandi manda pulak..g la teluk batik k..best..cejuk mandi laut..but kalo xsk mand laut pn xpe..kat sana ada satu tmpt name marina bay..kat situ ada swimming pOol..so korunk leh la mandi kolam...xperlu mandi pantai..air pn bersih..ada gelongsor lg taw..and byk kemudahan kat situ..mcm playground, toilet and restaurant...

By the way..if sapa2 sk camping nie...boleh jer camping kat telok batik tue..my family saloo g camping kat situ..best...boleh masak..BBQ..and mcm2 lagi..

Then if sapa2 xsk gelapkan kulit..leh g waterfall plak..hihi..kat perak ada byk waterfall yg best2..but my fam sk bwk g kat ulu kernas..dia punye waterfall mmg best n cun gler..air laju jgk..mmg best la..boleh main gelongsor semulajadi..uhuhu...ulu kernas nie terletak di satu tmpat way nak pg pantai remis..ikut way g beruas...xtahu tgok map k..hihhi..

Perak mmg best la..but jalan dia yg ssh...lg satu..jgn lupe ke lost world of tambun...mmg best....ia terletak d ipih perak kat area sunway town ok...


P/s: just go and feel it!!!!!!!


Sunday, May 24, 2009

tagged by nad!!!


1)Bekas kekasih aku adalah..
muhammad syafiQ bin yusof(yt nie bkn sapik tp apit hihihi)

2)Aku sedang mendengar..
lagu terima kasih cinta

3)Mungkin aku patut..
melupakan "dia"..mencari yg baru..???

4)Aku suka..
travel!!!

5)Sahabat-sahabat aku...
semua yg sk kawn ngan aku..hii..

6)Aku tak paham..
knapa dunia sudah kucar kacir??

7)Aku kehilangan..
HP nokia 5200 aku...=(

8)Ramai yang berkata..
aku comel+chubby???

10)Cinta itu adalah..
sangat menyakitkan..

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
merenung tubuhku..dan aku pg tampar dia!!!hahaha joking!!

12)Aku akan cuba..
mencapai cita2 ku...

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
ever...

14)Telefon bimbit aku..
dah bengong sikit!!!

15)Bile aku terjaga..
tgk jam..nak g keje!!!

16)Aku paling meluat..
bile aku kne marah...

17)Pesta/parti adalah..
meriah..serabut!!

18)Haiwan yang paling comel penah aku temui..
ank kucing aku...
imawari n sushi...





19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan aku ialah..
2thun..sbb aku xpayah pk apa2 n buat pa2..no problem..best!!!

20)Hari ini..
g lepak lumut with adik aku mya n bf dier...

21)Malam ini aku akan..
cuba hbskan tag2 nad bg!!huhu..

22)Esok pula aku akan..
as usual...

23)aku betul2 inginkan..
kehidupan aku sempurna...

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
makin chubby laaaaaaaaaa............

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
pusat membeli belah..

26)Makanan barat atau jepun..
barat..

27)Bilik yang terang atau gelap..
Gelap!!

28)Makanan segera adalah..
best..lazat..sihat!!haha..

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
Ko nie sengal la..(BF adik aku)

30)Siapa yang anda ingin tag..
-yt
-ara
-bOo
-wanz
-ciKon aku!!!

Saturday, May 23, 2009

tODay....???

Hari nie..23rd of may 2005...berdebar rasanye nak tggu 25th of may..sbb on that thay..i will get the degree result..rasanye dapat x?? Ada senior2 cakap aku nye CGPA oleh dapat degree...but xtahu la..coz intake sem aku ramai sgt2 kot...hope sgt dapat...berdebar nie taw..hihi...cuak kot..

Kalo xdpt..bukan aku yg paling sdh..But my parents..diorg hope sgt yg aku dpt smbg degree...

My sis plak dah abis amik medic dia tue...bulan 6 nie dia dah leh stat keje..huhu..my sis..DR.SHALIZA..huhu..aku DR CINTA?? Hahah..pa la aku nie..xleh harap langsung..huhu..

Lonely sgt skrg nie..xde BF..huhu..rndu sgt kat apit (xBF) aku..erm...napa la kiteorg leh putus??

Sdey sgt2...4thn bersama...(putus 2 kali) but kali nie xsmbg2 pn..mgkin kiteorg xsefahaman lagi..erm..tp aku syg sgt2 kat dia..dia byk bg semangat kat aku..yg sdh..kiteorg berpisah jauh..aku blaja kat kedah..ada skali tue..4 bulan xjmpe..n bile balik kl..parents aku plak bwk aku balik kg..xdpt jgk jmpe..gler sdh..aku dah byk wat dia terluka..muhammad syafiq bin mohd yusof..kalo dia bc blog nie..lya nak mintak maap byk..kite masing2 ada wat salah..masing2 dah mengaku salah..eGo ttp kuat..apa la masa depan kite kan..dr sekolah kite kenal..benci jd syg...dulu..lya benci apit kat sekolah sbb asyik kaco lya..lama2 dah kne ngorat pulak..huhu..tp xkapel lg..abis jer SPM..lya terus terima apt..sgt sweet that time..my 1st love...lepas tue lya g PLKN..time tue sdh..kapel..teros kne berjauhan..tp kite sabar..sampai abis PLKN..kite g amik result sama2..=)..then result lya sgt myedihkan lya..xsmpai target...lya jd cam giler..lya mntk putus..kite putus dlm beberapa bulan..

Then..kapel lg..kali nie lg sdh coz lya dapat smbg b;aja jauh..kat kedah..tp sbb saling syg..kite sabar..3thn sepanjang lya kat uitm..kite kapel..mcm2 rentangan kita hadapi..sdh..gembira..mcm2 ada..lastly..sem akhir lya..kite putus..kali nie apit yg putuskan..lya sgt sdh..lya paham knapa..lya diam..lya sdh..apa nasib lya kan..tp xpe..sbb lya la kite xdpt jmpe saloo..apit xdpt terima ..tp apit mintak kapel semula..lya masa tue sgt sdh n marah..lya xdpt terima apit....

Lastly..lya diamkan diri dan buat kputusan nak lupakn apit...lya try kawn ngan bdk2 lain..but lya still igt apit..mulot cakap benci..tp hati syg sgt2..now lya off no hp lya..no mxs lya yg apit bg..beza no kite hanya 1 & 0 jer..apit yg belikan..skrg..lya dah x bukak no tue..skrg..lya buntu..xtahu nak wat pe..

Tp..xpe..dgn ada mak,ayah n adik beradik lya..lya cube sibukan diri..lupekan yg lama..kdg2 lya lupe..kdg2 dtg semula...but brg2 apit, gmbar n memory lya xpnh buang..just lupakan..lya tahu..apit mesti dah dapat teman yg dekat dgn apit..xpe..lya redha..mgkin ada hikmah disebalik peristiwa ini...

Lya just nak bgtahu..ur my FIRST LOVE...and memory kite..lya simpan di satu sudut hati lya...